Botters Westhaven Urk

Onder het varen met de botter zal het reilen en zeilen worden toegelicht, o.a. de verschillende vangsttechnieken die de Urkers gebruikten. Men kan in het “vooronder” komen waar de vissermannen leefden en zodoende voelen, ruiken en ervaren hoe ze leefden aan boord van zo’n botter


10.00 uur U begint deze dag met een ontbijt in restaurant ‘de Zeebodem’ bestaande uit een kopje koffie of thee, een glas jus d’orange, croissant, pistolet, sneetje bruin of wit, ham, kaas, roomboter en diverse confituren, een gekookt eitje en wat fruit.
10.45 uur Daarna gaat u een wandeling maken over het oude vissersdorp. De gids neemt u mee langs diverse bezienswaardigheden waaronder het vissersmonument. Ook komt u door een wirwar van steegjes langs de vissershuisjes en hoort de leuke anekdotes en prachtige verhalen over het voormalige eiland en haar inwoners. U komt meer te weten over de (voormalige) visafslag, het verwerken van de vis en de scheepshelling.
12.00 uur Aan het eind van de tocht gaan we aan boord van een botter welke gebouwd is 1902. Met deze botter visten onze grootvaders (bebes) rond 1900 . Onder het varen met de botter zal het reilen en zeilen worden toegelicht, o.a. de verschillende vangsttechnieken die de Urkers gebruikten. Men kan in het “vooronder” komen waar de vissermannen leefden en zodoende voelen , ruiken en ervaren hoe ze leefden aan boord van zo’n botter.
13.15 uur Na deze stap van terug in de tijd, halen we nog even een lekkere portie kibbeling op met een frisdrank erbij! Tijd om wat sterke verhalen te vertellen op een leugenbankje aan de haven!


Duur: ca. 4 uur
Prijs per persoon: 32,00
Minimale deelname: 10 personen
Maximale deelname: 12 personen

Dit arrangement is via deze link te boeken.

Laatste nieuws

Could not authenticate you
bonte-2008.jpg